Liian kylmät tuulet

31.8.2020

Kun ulvoo sieluissamme
Liian kylmät tuulet
Kun hiipuu huulillemme
Virsi voimaton.

Tiedämme että Sinä
Kuiskaukset kuulet
Pois pyyhit synkät pilvet
tieltä auringon.

Lasse Heikkilä

Maailma oikeasti muuttui kevään 2020 myötä. Viime viikolla kirjattiin jälleen ennätyslukemat yhden päivän korona-tartuntojen määrässä Intiassa – lähes 79 000 kappaletta. Monelle 100 000 kuolemaa on tilasto, yksittäinen puolestaan pysäyttävä tragedia. Ulvooko sieluissamme liian kylmät tuulet, kun herkistymme yhdestä kaukaisesta tragediasta, mutta tuhansien kohtalot ohitamme numeroina – enkä nyt viittaa enää koronaan.

Taivaan Isä armahda
kurjan laman uhreja
loppuessa töiden
on nyt taivas sysimusta.

Nosta suosta valheiden
Kalliolle totuuden
Niitä jotka korvikkeista
Etsii lohdutusta.

Lasse Heikkilä

Yhden ihmisen voimavarat ovat yllättävän hauraat ja rajalliset. Näemmekö omassa ympäristössämme tämän? Tunnistammeko tai tunnustammeko edes itsessämme haurauden ja rajallisuuden? Jostain ovenraoista kristittyjenkin piiriin hiipii ajatus oman heikkouden piilottamisesta. Myönnämme yleisesti kyllä syntisyytemme, mutta myönnämmekö kiusaukset ja puutteemme? Ratkaisu maailman ongelmiin ei aina ole ongelmanratkaisu, vaan rakkaus. Pimeys ei katoa vähentämällä pimeyttä, vaan lisäämällä valoa.

Herra tunnet tuhannet,
Yksinäiset sydämet
Aivan liian kauan
Ihmisrakkautta vailla.

Lapset pitkin kyliä
vailla isän syliä.
Peitä heidät siipes alle
Lintuemon lailla.

Lasse Heikkilä

Elämä sykkii aina ensin omassa sydämessä. Rukoillaan Jumalan tuulia omaan elämään, kun liian kylmät tuulet meinaa painaa pään alas. Sinä olet arvokas Jumalan silmissä. Jeesus rakastaa sinua enemmän kuin uskallat kuvitellakaan. Vastaus elämän paineisiin on rakkaus – Jumalan rakkaus. Mutta yhtälailla minä ja sinä voimme yhdessä ja erikseen osoittaa rakkautta juuri niissä tilanteissa, missä tänään olemme. Huomisesta emme tiedä.

Mikko Kaartama

Share This