1,7 miljoonaa ihmistä tarvitsee Jeesusta

12.5.2020

Aloin miettimään elämäni vaikuttavuutta ja merkittävyyttä maailmassa. Onko minun arjellani mitään oikeaa vaikutusta maailmassa? Muuttuuko maailma yhtään elämäni kautta? Helposti kuvittelen, että kun vain olen tekevinäni jotain, niin varmasti jotain tapahtuu. Mutta onko se todella näin?

Havahduin siihen, että Uudellamaalla asuu 1,7 miljoonaa ihmistä. Väestöntiheys on 186 asukasta yhdellä neliökilometrillä. Suomen mittakaavassa se on paljon ihmisiä. Ylivoimaisesti eniten kaikista Suomen maakunnista. Mutta mitä minä olen tehnyt näiden ihmisten hyväksi? Tai käännetään asia toisinpäin. Mitä minä olen tehnyt niiden ihmisten hyväksi, jotka asuvat samassa kerrostalossa tai naapurustossa – sillä samalla neliökilometrilä kuin minä? Välitänkö minä oikeasti näistä ihmisistä? Muuttuuko mikään ympärilläni?

Te olette maan suola. Mutta jos suola menettää makunsa, millä se saadaan suolaiseksi? Ei se kelpaa enää mihinkään: se heitetään menemään, ja ihmiset tallaavat sen jalkoihinsa. Te olette maailman valo. Ei kaupunki voi pysyä kätkössä, jos se on ylhäällä vuorella. Eikä lamppua, kun se sytytetään, panna vakan alle, vaan lampunjalkaan. Siitä sen valo loistaa kaikille huoneessa oleville. Näin loistakoon teidänkin valonne ihmisille, jotta he näkisivät teidän hyvät tekonne ja ylistäisivät Isäänne, joka on taivaissa. Matt. 5:13–16

Mikä olisi kaikkein paras muutos, mitä maailmassa voi tapahtua? Kääntyminen Jeesuksen puoleen. Hän on ainoa, joka voi vapauttaa ihmisen riippuvuuksista, syöksykierteistä, ylpeydestä, itse-tuhoisuudesta ja itse-säälistä, itsekkyydestä ja vääränlaisesta itsensä parantamisesta. Uskonnollisessa sanastossa Jeesus on ainoa, joka voi vapauttaa synnistä. TuleekoJeesus tunnetuksi oman arkeni kautta edes yhden ihmisen kohdalla?

Jos en pysty vaikuttamaan kaikkien 1,7 miljoonan ihmisen elämään, ainakin voin tavoittaa oman neliökilometrini 186 ihmistä. Tästä se lähtee. Läheltä aina maan ääriin saakka. Mitä sinä voisit tehdä oman neliökilometrisi ihmisten hyväksi? Miten sinä voisit saada aikaan maailman suurimman muutoksen oman neliökilometrisi sisällä? Kaikki lähtee kuitenkin siitä, että itse on ensin Jeesuksen vaikutuspiirissä. Ilman Häntä emme voi yhtään mitään. Hän on aina kaiken aloittaja, vaikuttaja ja loppuun saattaja.

Nyt hän avasi heidän mielensä ymmärtämään kirjoitukset. Hän sanoi heille: ”Näin on kirjoitettu. Kristuksen tuli kärsiä kuolema ja kolmantena päivänä nousta kuolleista, ja kaikille kansoille, Jerusalemista alkaen, on hänen nimessään saarnattava mielenmuutosta ja syntien anteeksiantamista. Te olette tämän todistajat. Luuk. 24:45–48

Kukin meistä on tämän saman asian todistajia, alkaen siitä omasta neliökilometristä.

Mikko Kaartama

Share This